паска

Рецепт бездоганної паски до Великодня

Якщо ви наважилися цього року спекти паску до Великодня та здивувати своїх близьких, то ми разом із луцькою фуд-блогеркою Тетяною Троян уже приготували для вас кращий рецепт із сотнями позитивних відгуків.

 

Цього разу Тетяна приготувала паску з вдвічі меншою кількістю інгредієнтів, натомість у результаті вийшло 5 середніх пасок.

«Ризикувала, оскільки у мене закінчилося борошно і замість потрібних 700 г я додала тільки 500 г, тому тісто вийшло зарідке і у паски не виросла шапочка. Але все одно вона піднялася і була дуже смачна та пухка. Тому дотримуйтеся точних пропорцій і все у вас 100% вийде», – розповідає інста-мама та фуд-блогерка.

ДЕКІЛЬКА ПОРАД

У цьому рецепті не потрібно ставити опари, чекати поки тісто підніметься в декілька етапів. Все замішується швидко перед самим випіканням – даємо паскам піднятися.

Ароматизатори (використовую завжди): з ними паска дуже смачна. Беру Dr. Oetker ваніль і ром –  в пачці 4 баночки, для цієї кількості тіста даю по 1 штуці.

Готове тісто липне до рук – так і має бути.

Я використовую тільки паперові формочки для пасок.

Для ідеальних пасок накладати тісто потрібно в форми на половину, оскільки воно дуже виростає.

Найкраще місце, щоб тісто піднялося – духовка. Там немає протягів, я трішки підігріваю її (2-3 хв).

Для декору використовую розтоплений шоколад і сухофрукти.

Щоб вийшли пасочки, як на фото (без глазурі) потрібно перед самим запіканням, змастити їх молоком, посипати цукром та мигдальними пластівцями. Такі пасочки після запікання не потрібно декорувати.

ПАСКА

РЕЦЕПТ ПАСКИ

  • Борошно – до 1,5 кг
  • Масло вершкове – 500 г
  • Яйця – 11 шт.
  • Дріжджі свіжі – 70 г
  • Цедра апельсина – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Молоко – 360 г
  • Ванільний екстракт – 1 пляшечка
  • Ромовий екстракт – 1 пляшечка
  • Сіль – 0, 5 ч. л.
  • Родзинки, цукати
МОЛОКО
БОРОШНО

Тепле молоко змішуємо з дріжджами і 100 г цукру. Вимішуємо, додаємо половину борошна, 4 яйця, екстракти (у мене Dr. Oetker), сіль. Вимішуємо, далі додаємо іншу половину борошна, 4 яйця.

Три жовтки, 200 г цукру збиваємо в пишну масу. Не перестаючи збивати жовтки, додаємо 250 г м’якого масла та збиваємо до однорідності.

В тісто додаємо яєчно-масляну масу.

Перемішуємо до однорідної консистенції, додаємо цедру, родзинки, цукати і 250 г м’якого масла. Все добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Викладаємо тісто на 1/3 в форми для випікання, попередньо змазані маслом чи олією. Ставимо в тепле місце на 40-60 хв. Випікаємо за умови 170 градусів упродовж 35-40 хв до сухої зубочистки.

Матеріали за темою
Топ-3 публікації
Вибір редакції
ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР