28 листопада в Україні – День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Українська академія лідерства разом з агентством Gres Todorchuk PR створили онлайн-ресторан пам’яті «Непораховані з 1932». У ньому можна замовити страви, які українці готували під час геноциду.
Досі невідома остаточна кількість осіб, яких знищила радянська влада. Вони назавжди залишились непорахованими. Проєкт реалізували в Ізраїлі, Бельгії та Україні. Його мета – поширити знання про Голодомор та злочин радянської влади проти людяності, аби більше країн визнали Голодомор геноцидом української нації.
У меню такого ресторану – хлібці з трави та соломи, паляниці з картопляних відходів, коржі з кори дуба, суп із качана кукурудзи… Якщо хочете дізнатися ціну, варто натиснути на кнопку «Дізнатися ціну», де з’являється опис і відео з історіями про те, як українці рятувалися від смерті. Наприклад, ціна запеченої кришеної соломи разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я – мільйони врятованих українців, які вижили завдяки сурогатам: сушеній соломі, гнилим кавунам, картопляному лушпинню. Вони буквально доїдали за тваринами.
На сайті є розділ, який розповідає і про історії сімей, які потерпали під час геноциду. Ці історії не можуть не вражати.
Більшість країн все-таки не визнали Голодомор геноцидом українців. Саме слово «Голодомор» залишається невідомим, адже його не існує в словниках, тобто поширення інформації про нього може спотворюватися. Підписати петицію, яка допоможе внести поняття Голодомору у словники, можна тут.