Як підібрати чубчик за формою обличчя та типом волосся?

У кожної жінки іноді настає момент бажання самостійно «відрізати каре або чубчик» тут і зараз. І у вас також колись було таке, пригадуєте?

А чи так потрібний той чубчик? Так, якщо ви ставите галочку напроти одного з цих пунктів. Пункт перший: правильний чубчик наближає форму обличчя до ідеальної, тобто овальної. Пункт другий: чубчик привертає увагу до очей. Пункт третій: приховує  зморшки на лобі, що перетворює нову зачіску на найдоступнішу і безболісну антиейдж-терапію.

Вирішуючи, як підібрати правильний чубчик, перукар вивчає структуру волосся і навіть враховує тип шкіри (надлишок шкірного сала на лобі скоротить період «свіжості» чубчика). Але найголовнішим критерієм стає форма обличчя. Існує сім основних варіантів, вони можуть поєднуватись один з одним, як пазл. Наприклад, обличчя може бути круглим від лоба до нижніх вилиць, із загостреним підборіддям або серцеподібним за лінією росту волосся з прямокутною щелепою. У цьому випадку вибирайте чуб залежно від домінантної геометрії або ту, яка підходить обом формам. Щоб було легше розібратися, ми підготували шпаргалку, з якою буде важко помилитися.

КРУГЛЕ ОБЛИЧЧЯ

У власниць такого типу обличчя горизонталь дорівнює вертикалі, а гострі кути відсутні. Найширшою частиною є лінія вилиць, лоб і підборіддя може бути трохи вужче. Мета чубчика – це витягування обличчя, наблизивши кола до овалу.

Найкращий варіант: косий рваний чубчик, який нівелюватиме округлість і створюватиме ілюзію висоти. Діагональний косий чубчик нижче лінії вилиць зі злегка зміщеним від центру проділом також візуально подовжує обличчя. Якщо зробити надто короткий чубчик, то він створить непотрібну пухлість щокам.

Такому типу обличчя не пасуватимуть сильно проріджені або дуже довгі чубчики, стрижки, що нагадують зачіску принцеси Діана.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому електризується волосся?

Чому електризується волосся?

ОВАЛЬНЕ ОБЛИЧЧЯ

Овальну форму обличчя вважають ідеальною, оскільки ширина та довжина гармонійно балансують між собою. Тому дівчата з овальним типом обличчям мають більшу свободу у виборі чубчика. Найголовніше – не зіпсувати природні дані.

Найкращий варіант: густий чубик, який закриває брови, із закругленими кутами. Чубчик-фіранка у стилі Бріжіт Бардо або короткий рваний бейбі-чубчик у поєднанні з кучерявим довгим волоссям. Також для овальних облич ідеально пасуватимуть модні короткі стрижки з текстурними чубчиками до середини чола.

Не варто робити довгі густі чубчики, позаяк вони візуально обтяжуватимуть обличчя та приховуватимуть очі. Також не ваш вибір – кучеряві та сильно проріджені прямі варіанти, максимально короткі чубчики в поєднанні з графічним каре або прямим довгим волоссям.

ВИТЯГНУТИЙ ОВАЛ

Для такого типу обличчя характерно те, що вертикаль значно перевершує горизонталь. Лоб, щоки та підборіддя однієї ширини.

Правильний чубчик має візуально підрізати вертикаль, тобто приховати лоб або його більшу частину. Прямі варіанти чубчиків створюють горизонтальну лінію, яка розширює обличчя. Вибирайте максимально густі чубчики з рівним або злегка рваним краєм, що ледве закривають брови. Будь-які короткі чубчики, а також пасма до підборіддя ще більше витягуватимуть обличчя та створюватимуть дисбаланс на обличчі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як доглядати за волоссям у холодну пору року?

Як доглядати за волоссям у холодну пору року?

ТРИКУТНИК (ГРУША)

Трикутне або грушоподібне обличчя характеризує вузький лоб і широка щелепа. Правильний чубчик може розширити верх і звузити низ, тим самим збалансувати частини обличчя.

Густий, що закриває брови, чубчик з прямим або дугоподібним краєм, додасть «ваги» верхній частині обличчя. Довгий діагональний чубчик (або на рівні очей, або до підборіддя) «ламає» трикутник і витягує обличчя. Також уникайте прямих проділів: вони підкреслять грушоподібну форму. Кучеряві пасма створять додатковий обсяг. Зверніть увагу на довгі та рідкі чубчики, ніби пасма. Такий варіант додасть правильних ліній.

КВАДРАТ І ПРЯМОКУТНИК

Все просто: у квадраті довжина і ширина рівні, у прямокутнику – довжина трохи більше. Відмінні риси обох форм – «важка» щелепа. Ваша мета – пом’якшити риси обличчя, створивши ілюзію округлості.

Зверніть увагу на чубчик а-ля Бріжіт Бардо, який закриває чоло з обох боків, округляючи обличчя. Густий чубчик із рваним краєм, на відміну від прямої чубчика, не дублює нижню горизонталь. Такий варіант хороший як з розпущеним волоссям, так і з зібраним (у цьому випадку залиште кілька пасм на обличчі). Якщо у вас стрижка боб або подовжене каре, вибирайте довгі косі чубчики.

ПЕРЕВЕРНУТИЙ ТРИКУТНИК

В обличчі такої формі перевернутого трикутника найширша частина – лоб, найвужча – підборіддя (як правило, загострене). Завдяки чубчику ви можете замаскувати масивний верх або створити ілюзію ширини внизу.

Чубчики чудово приховують широкий лоб. Наприклад, косий чубчик до вилиць, рідкий довжиною до перенісся або пасма з прямим проділом. Такі варіанти закривають чоло лише частково, врівноважуючи верх і низ. Короткі рвані чубчики гармонійний вигляд матимуть лише зі стрижками-піксі.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Гаряче VS холодне: як правильно сушити волосся феном

Як боротися з постковідним випадінням волосся?

Як правильно користуватися маскою для волосся?

Посічені кінчики волосся: рятувати, стригти чи доглядати

Як доглядати за хвилястим волоссям?

ТВЕРДИЙ VS РІДКИЙ: чому варто спробувати твердий шампунь для волосся

Без сорому: чому не варто приховувати сиве волосся

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
gattorre-jef-claesп
Alique-201811111111111
IMG_65111
ad4f49d96a6e111111111111
ann haustova
cy9n591глв1111111
T95_TAYLOR_K201320-006_MAIN-MODELS_01-RGBо
завантаженнят
1_
32 (1)