Кожен із нас неодноразово вводив у пошуковиках фразу: «Що приготувати на сніданок/обід/вечерю/ швидко, легко та головне – корисно». Це й не дивно, адже шалений ритм життя не залишає багато часу на приготування їжі, проте посилює бажання смакувати корисними та домашніми стравами. Вирішити таке нелегке завдання допоможуть гіпермаркет «Там Там Сімейні традиції» та персональний тренер, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри здоров’я та культури ВНУ імені Лесі Українки Антон Яловик.
Гіпермаркет «Там Там Сімейні традиції» є одним з найбільших магазинів з ВЛАСНИМ ІМПОРТОМ та широким асортиментом продуктів популярних іноземних виробників. Усі позиції обирають та перевіряють фахівці магазину. Товар постачають безпосередньо від виробника до полиць гіпермаркету, що є гарантією вигідної ціни та безперечної якості.
Усі інгредієнти ви можете знати на полицях гіпермаркету «Там Там Сімейні традиції» та у розділі ВЛАСНИЙ ІМПОРТ.
Фітнес-тренер пропонує приготувати фритату з болгарським перцем, зеленим горошком та цибулею, ризото з овочами гриль та салат з баклажанів-гриль, помідорів та фети. Легкі, прості та швидкі у приготуванні страви за допомогою консервованих продуктів набувають нових цікавих гастрономічних поєднань. Мінімум брудного посуду та часу на кухні, максимум задоволення та користі. Нумо готувати та тішити свої рецептори смачними стравами разом із Антоном Яловиком та гіпермаркетом «Там Там Сімейні традиції».
ФРИТАТА ІЗ БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ЗЕЛЕНИМ ГОРОШКОМ ТА ЦИБУЛЕЮ
Італійська фритата – це омлет з будь-якою начинкою. А від звичайного омлету вона відрізняється тим, що її не тільки смажать на сковороді, а й доводять до готовності в духовці.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- яйця курячі – 4 шт.
- болгарський перець – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- горошок зелений – 100 г
- мелений мускатний горіх – 1 щіпка
- сіль
- перець чорний молотий
- оливкова олія
ПРИГОТУВАННЯ
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Дістати болгарські перці з банки та нарізати смужками. На оливковій олії обсмажити овочі протягом 5 хвилин, додати консервований горошок і смажити ще 2-3 хвилини. Приправити сіллю та перцем. Яйця трохи перемішати, додати щіпку мускатного горіха і солі. Викласти обсмажені овочі у форму для запікання. Залити яйцями і запекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 12-15 хвилин.
Порада сомельє: як обрати безалкогольне вино у гіпермаркеті «Там Там Сімейні традиції»
РИЗОТТО З ОВОЧАМИ ГРИЛЬ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- рис карнароли (або арборіо) – 200 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- оливкова олія – 2 ст. л.
- біле сухе вино – 100 мл
- бульйон овочевий (або вода) – 500-600 мл
- овочі гриль – 300 г
- сир пармезан – 50 г
- сіль та перець за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
Одну цибулину і один зубчик часнику поріжте дуже дрібно – це дуже важливо. Великі шматочки зіпсують структуру готової страви. Розігрійте овочевий бульйон або воду практично до кипіння та тримайте на плиті на мінімальному вогні. Обсмажте цибулю і часник у глибокій пательні з 2 ст. л. оливкової олії протягом 2-3 хвилин на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
Додайте до пательні 200 г рису, добре перемішайте і смажте ще 1-2 хвилини. Для приготування ризото вам знадобиться спеціальний рис сортів Арборі або Карнаролі. У них більше крохмалю, ніж в інших сортах, а оскільки ризото повинно мати в’язку структуру, то цей рис просто ідеальний. Промивати рис для ризото зовсім не потрібно.
Після того, як рис трохи обсмажиться з цибулею, додайте біле сухе вино, перемішайте і дайте йому трохи випаритися протягом 2 хвилин. Після цього почніть додавати у ризото гарячий овочевий бульйон або воду (близько 500-600 мл). З бульйоном смак вийде більш насиченим, але якщо у вас немає часу на його приготування, використовуйте воду. Продовжуйте підливати рідину невеликими порціями через кожні 2-3 хвилини та постійно помішуйте.
Визначити готовність ризото можна, тільки спробувавши його. Рис повинен приготуватися до стану аль-денте, тобто залишатися трохи твердим всередині. Це може зайняти до 10-12 хвилин.
Коли ви будете розуміти, що рис практично готовий, додайте 300 г овочів гриль і добре перемішайте. Готуйте ще 2 хвилини. У самому кінці приготування додайте половину (25 г) тертого пармезану, щоб він розплавився. Додайте сіль і перець на свій смак. За консистенцією ризото повинно нагадувати рідку клейку кашу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не переїдати під час ПМС
САЛАТ З БАКЛАЖАНІВ-ГРИЛЬ, ПОМІДОРІВ ТА ФЕТИ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- баклажани на грилі – 450 г
- перець смажений – 500 г
- помідори – 350 г
- фета – 200 г
- олія – 2 ст. л.
- сік лимона – 2 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль
- чорний мелений перець
- петрушка
ПРИГОТУВАННЯ
Відкрийте банки з баклажанами на грилі, смаженими перцями та вже очищеними консервованими томатами, подрібніть їх на шматочки довільного розміру та викладіть потрібну кількість у миску. Фету наріжте кубиками та додайте до інших інгредієнтів. Петрушку промийте і дрібно наріжте лише листочки. Додайте подрібнену зелень у салат. Заправте страву олією, лимонним соком, посоліть, поперчіть і перемішайте.
РИС З КВАСОЛЕЮ ТА БРУСКЕТИ З ІКРОЮ З БАКЛАЖАНА
Максимально корисна та легка у приготуванні страва. Відваріть рис, відкрийте банку з квасолею, викладіть все на тарілку. Промийте кріп, можна подрібнити або залишити на стеблі. Додайте улюблений соус до рису та смакуйте. Наріжте улюблений хліб брускетами. Обсмажте його на пательні без олії до золотистої скоринки. Викладіть на хліб ікру з баклажана та додайте листя петрушки.
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
Як не заїдати стрес: 8 порад від тренера Антона Яловика
Як правильно бігати: розповідає тренер
3 рецепти найсмачніших осінніх рулетів від луцької фуд-блогерки
Поради тренера: як знайти час на тренування у щільному графіку?
Спорт під час критичних днів: за і проти
Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times
Спорт з температурою: про тренування під час застуди від луцького тренера
Збираємо правильний продуктовий кошик разом із нутриціологинею