3 рецепти найсмачніших осінніх рулетів від луцької фуд-блогерки

Осінь – ідеальний час для затишних чаювань з ароматною випічкою. Тільки уявіть запахи і смаки прянощів, інжиру, яблук, гарбуза – вони точно зігріють душу, поліпшать настрій і прикрасять навіть дуже похмурий день. Луцька фуд-блогерка Тетяна Троян поділилась рецептами осінніх рулетів, які точно потрібно приготувати та потішити своїх близьких.

 

ГАРБУЗОВИЙ РУЛЕТ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 1 ст
  • борошно – 1 ст
  • розпушувач – 1 ч. л
  • гарбуз – 300 г
  • банан – 2 шт.
  • творог – 400 г
  • сметана – 3 ст. л
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 4 ст. л

ПРИГОТУВАННЯ:

Гарбуз чистимо, запікаємо до готовності. Перебиваємо блендером в пюре.

Для бісквіта збиваємо яйця з цукром в пухку масу, поки яйця не змінять колір. Додаємо борошно, розпушувач та гарбузове пюре. Виливаємо на пергамент, рівно розподіляємо в форму прямокутника. Випікаємо за температури 180°C 20-25 хв до готовності бісквіту. Готовий, гарячий бісквіт зрізаємо з пергаменту, але залишаємо на ньому. Закручуємо в рулет і даємо охолонути.

Для крему перебиваємо блендером сир, цукор, сметану і м’яке вершкове масло.

На бісквіт викладаємо сирковий крем. На край з якого будемо починати закручувати рулет викладаємо в довжину банан і закручуємо рулет.

 

БІСКВІТНИЙ РУЛЕТ З КАРАМЕЛІЗОВАНОЮ ГРУШОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ

Для бісквіту:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 1 склянки
  • борошно – 1,5 склянки
  • розпушувач – 0,5 ч. л.

Для крему:

  • сиркова маса – 400 г
  • груші – 0,5 кг
  • цукор – 3 ст. л
  • вершкове масло – 1 ст. л

ПРИГОТУВАННЯ

Яйця збиваємо з цукром в пишну піну білого кольору. Додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо.

Пергамент змащуємо олією і виливаємо тісто. Розрівнюємо лопаткою і надаємо йому прямокутної форми, товщиною 0,5 см.

Випікаємо за температури 170°C 20-25 хв.

Для начинки з груш: розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло і подрібнені на маленькі кубики груші. Накриваємо кришкою, тушкуємо 20-30 хв, періодично помішуючи.

Як тільки корж буде готовий, його потрібно гарячим обережно зрізати з пергаменту та залишити на ньому. Потім відразу крутити рулет і залишити охолонути.

Коли корж охолоне, його потрібно розкрутити та змастити кремом, викласти начинку з груші й закрутити в рулет. Залишити в холодильнику на декілька годин.

 

 

РУЛЕТ «ПРАЗЬКИЙ»

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 150 г
  • молоко – 100 мл
  • олія – 80 мл
  • розпушувач – 1 ч. л
  • борошно – 160 г
  • какао – 20 г
  • сіль – 3 г
  • масло вершкове – 200 г
  • згущене молоко (біле) – 150 мл
  • какао – 4 ст. л

ПРИГОТУВАННЯ:

Збиваємо яйця до пишної піни, а потім додаємо до маси цукор і продовжуємо збивати протягом 5 хвилин. Змішуємо борошно, сіль, какао і розпушувач. Нагріваємо молоко і додаємо олію. До збитих яєць додаємо, молоко, олію і сухі інгредієнти. Все ретельно вимішуємо.

На деко застилаємо пергамент, трішки змащуємо олією і виливаємо тісто. Розрівнюємо лопаткою і надаємо йому прямокутної форми. Випікаємо за температури 170°C 20-30 хв.

Дістаємо корж, обережно ножем зрізаємо з пергаменту, але залишаємо на ньому. Поверх спеченого бісквіту кладемо кухонний рушник і закручуємо в рулет ще гарячим (виходить пергамент, поверх нього бісквіт, рушник). Даємо охолонути.

Для крему збиваємо м’яке масло, згущене молоко і какао.

Розкручуємо наш бісквіт, виймаємо пергамент і бісквіт. Починаючи з середини змащуємо кремом. Якщо бісквіт десь тріснув, нічого старшого, все легко виправити за допомогою крему.

INSTAGRAM: @tetyana_troyan

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки

Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки

Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька

Як правильно обрати вино у подарунок: корисні поради від сомельє

Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times

Сезон кавунів та дині: найсмачніші рецепти

Батони та чиабати: як приготувати хрусткий хліб удома

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР