Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times

Сливовий пиріг з «Нью-Йорк Таймс», мабуть, найбільш медійний і популярний пиріг на світі. У чому його секрет? Про це добре висловився один з постійних читачів газети у своєму листі до редакції: пиріг ідеально готувати в серпні і на початку осені, і він символізує цей дивовижний, ніжний час переходу з літа в осінь. Коли вечорами холоднішає і потрібно накидати щось з довгим рукавом, коли відчуваєш, що осінь близько і навіть повітря пахне по-іншому, коли дітям скоро в школу, а студентам – до університету, і це останні дні легкості і безтурботності, яку відчуваєш тільки в серпні.

ІСТОРІЯ

Рецепт сливового пирога з’явився у вересні 1983 році на сторінках газети The New York Times. Його опублікували у нижньому кутку сторінки, як додаток до звіту про сезон сливи. Авторка Маріан Буррос взяла рецепт з книги «Елегантно, але легко», яку вона написала у співавторстві з подругою у 1960 році.

Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Потім у редакцію постійно надходили листи про його повернення, деякі навіть присвячували десерту вірші.

Щоб протистояти обуренню читачів, рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб стимулювати людей вирізати його і повісити, скажімо, на холодильник. Проте, редакцію знову закидали гнівними листами – як редактори посміли припинити друкувати рецепт найпопулярнішого пирога у світі? Сьогодні рецепт легко можна знайти на сайті New York Times.

Успіх рецепту простий – він легкий у приготуванні та універсальний в інгредієнтах. Переконайтесь у цьому, приготувавши його для своїх рідних та друзів.

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

Цукор – 150 г

Масло вершкове – 120 г

Борошно – 150 г

Яйце куряче – 2 шт

Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Сіль – щіпка

Сливи – 12 шт

Кориця – 1 ч. л.

 

ПРИГОТУВАННЯ:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте міксером цукор і розм’якшене масло, додайте яйця і знову збийте. Потім додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, акуратно збийте. Тісто має вийти густим і пружним. Викладіть тісто у форму для випікання. Помістіть половинки слив зверху на тісто, внутрішньою стороною сливи догори. Посипте сумішшю цукру і кориці. Випікати 45 хвилин, подавати ідеально з морозивом.

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Сезон кавунів та дині: найсмачніші рецепти

Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки

Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька

Зігрій мене: рецепти глінтвейну з ромом, кавою і лавандою

5 небанальних фільмів, які повинна подивитись кожна жінка

Сніданок вихідного дня: кокосові французькі тости з яблуками та горіхами пекан

Історія одного круасана: простий рецепт справжньої французької випічки

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР