5 способів їсти більше фруктів та ягід влітку

Літо – ідеальна пора сезонних ягід та фруктів. І справжній гріх – не скористатись моментом та не насолодитись всіма смаками, які дарує нам природа. Крім цього, вони мають безліч переваг для здоров’я, містять багато вітамінів, а також антиоксидантів.

Центр громадського здоров’я повідомляє, що протягом дня ми повинні з’їдати 500-600 г овочів і фруктів, щоб зберегти своє здоров’я і залишатися бадьорими. Тому не забувайте включати в меню достатню кількість цих продуктів.

 

І якщо ви з тих, хто їсть мало фруктів навіть влітку, на щастя, існує безліч інших способів насолодитися ними і їсти більшу кількість вітамінних смаколиків, поки ще сезон.

 

Фруктові салати

Найпростіший і водночас дуже смачний спосіб покуштувати відразу декілька видів фруктів та ягід в одному поєднанні. А особливо смачно буде із заправкою з натурального йогурту чи сметанки.

 

Фрукти-гриль

Так-так, не м’ясом і овочами єдиними. Фрукти-гриль – чудове доповнення до будь-якого барбекю, їх можна смажити як самостійно, так і нанизавши на шампури. Додайте літньої свіжості вашій страві, обравши фрукти з кісточками: нектарини, персики. Або ж оберіть ананас. Перед тим, як класти фрукти на гриль, трішки підсоліть їх. Коли на поверхні з’являться темні плями, переверніть і готуйте на іншій стороні.

 

Смузі

Відмовтеся від використання соку у складі смузі. Краще додайте у блендер ягоди та фрукти цілими, зі шкіркою та м’якоттю. Правильний напій повинен мати густу консистенцію завдяки великій кількості рослинної клітковини.

Більше про те, як робити корисні смузі – у нашому матеріалі.

 

Заморожені

Такий спосіб радше є інвестицією у майбутнє, проте, він також доречний для того, аби освіжитися у спекотну погоду. Можна зробити крижані кубики льоду з ягодами чи фруктами. Кубики – це про збереження частинки літнього настрою, а не про масштабні запаси на зиму. Ця ідея найбільше сподобається тим, хто полюбляє готувати смачні коктейлі.

Про інші способи заморожування ви можете прочитати ТУТ.

 

Гранола

Додати до ранкової граноли чи вівсянки кілька ягідок малини, чи чорниці або ж нарізати шматочками улюблений фрукт – і сніданок заграє новими смаками! Проте не радимо додавати ще й цукор, адже у фруктах і так є його достатня кількість.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Як сезонні ягоди впливають на загальний стан здоров’я та шкіру?

Сезонний фрукт: чому інжир важливий для жінок

З присмаком літа: чотири десерти з фруктами від луцького фуд-блогера