У серпні аромат кавуна витає майже усюди, а бажання хрумтіти червоно-рожевими шматочками не покидає нас ні на хвилинку. До слова, кавун в основному складається з води і має невисоку калорійність. У кавуні не містяться жири, тому він є дієтичним, часто його застосовують для того, щоб зробити розвантажувальний день. Тому наша редакція підшукала для вас найсмачніші рецепти, які так легко втілити на цих вихідних, аби посмакувати не просто кавуном, а оригінальними поєднаннями.
ЦИТРУСОВИЙ СОРБЕТ З ДИНЕЮ
ІНГРЕДІЄНТИ НА 5 ПОРЦІЙ:
Диня – 900 г
Апельсин – 1 шт.
Лимон – 1/2 плода
Мед – 50 г
М’ята – 10 гр
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Диню очистіть від насіння і шкірки. Відкладіть 150 м, решту перекладіть в глибоку миску.
Апельсин розрізати навпіл, за допомогою ложки акуратно дістаньте м’якоть, так, щоб не пошкодити шкірку.
М’якоть апельсина і мед додайте до дині в глибоку миску, вичавіть сік лимона, пробийте блендером до однорідного стану. 150 гр дині наріжте дрібними кубиками, додайте до фруктової масі. Отриману масу перелийте в ємність і приберіть в морозилку на 8 годин.
Протягом перших трьох годин кожні півгодини суміш перемішуйте виделкою або вінчиком. Потім залиште ще на 5 годин. Сорбет подавайте в половинці апельсина, прикрасьте свіжою м’ятою.
САЛАТ З КАВУНОМ ТА РУКОЛОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ НА 1 ПОРЦІЮ:
Кавун – 200 г
Рукола – 50 г
Лайм – 14 шт.
Крем бальзамік – 20 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
З кавуна за допомогою формувального кільця виріжіте шайбу товщиною приблизно 2 см.
Руколу збризніть соком лайма і викладіть на кавун.
Зверху полийте бальзамічним кремом.
КУРЯЧЕ ФІЛЕ З ФРУКТОВОЮ САЛЬСОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ НА 2 ПОРЦІЇ:
Філе куряче – 300 г
Соус соєвий – 50 мл
Часник свіжий – 1 зубчик
Апельсин – 1 шт.
Кавун – 100 г
Диня – 100 г
Яблуко – 1/2 плода
Стебло селери – 50 г
Цибуля зелена – 5 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Куряче філе відбийте до товщини 5 мм, розріжте навпіл і замаринуйте в соєвому соусі, а дрібно рубаний часник в апельсиновому соку (краще на ніч).
Обсмажте на невеликій кількості олії, по три хвилини з кожного боку, потім зніміть з вогню і дайте філе «відпочити».
Кавун, диню, яблуко очистіть від шкірки і насіння. Наріжте разом з селерою дрібним кубиком 2-3 мм і перемішайте.
Сальсу викладіть на тарілку через формувальне кільце, поруч куряче філе, а прикрасити варто великими пір’ям зеленої цибулі
ФРУКТОВИЙ САЛАТ З КАВУНОМ І ДИНЕЮ
ІНГРЕДІЄНТИ:
Кавун – 400 г
Диня – 400 г
Мед – 100 г
Лимон – 1/2 плода
М’ята – 10 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
У тарілці змішайте мед і сік лимона.
Кавун і диню наріжте великим кубиком, 2х2 см, викладіть в глибоку миску, додайте соус з меду і лимона, акуратно перемішайте.
Перед подачею прикрасіть листям м’яти.