Сьогодні ми всі в очікуванні вихідних, приємного відпочинку, теплих прогулянок та смачних страв. А чому б не потішити своїх рідних, близьких та друзів смачними та корисними ставами?
SPACE mag. спільно з луцькою фуд-блогеркою та інста-мамою Тетяною Троян підготували для вас смачні рецепти: запіканку з лососем та броколі, картопляний гратен з нагетсами та пасту з мітболами.
Надихаємось та готуємо разом із SPACE mag. та Тетяною Троян.
Про те, як приготувати сирну запіканку з інжиром та бананові вафлі, ми розповідали ТУТ.
ЗАПІКАНКА З ЛОСОСЕМ І БРОКОЛІ
ІНГРЕДІЄНТИ
- лосось – 300 г
- броколі – 200 г
- яйце – 3 шт
- вершки – 150 мл
- сир твердий – 100 г
- сіль, перець, спеції
ПРИГОТУВАННЯ
Лосось нарізаємо квадратиками, додаємо невеликі шматки броколі. В окремій тарілці збиваємо яйця до однорідності, додаємо вершки, тертий сир, сіль, перець, спеції. Яєчну масу заливаємо броколі з рибою, добре вимішуємо.
Форму для запікання змащуємо маслом. Виливаємо туди нашу рідку запіканку. Випікати за температури 170 ℃ приблизно 30 хв.
КАРТОПЛЯНИЙ ГРАТЕН
Відома страва французької кухні, надзвичайно ніжна і, що саме головне, швидка у приготуванні та досить бюджетна. А ці курячі нагетси – це фантастика, такої курки ви ще не куштували. М’яке м`ясо курки в хрумкому сирному паніруванні – це любов.
Час на приготування вечері – 25 хв на дві страви, якщо використовувати комбайн для нарізки картоплі. Плюс час для запікання. Бюджет страви – до 150 грн.
ІНГРЕДІЄНТИ
- картопля – 5-6 шт
- вершки – 200 мл
- мускатний горіх
- сіль, перець, спеції
ПРИГОТУВАННЯ
Картоплю чистимо, нарізаємо дуже тонкими кругами (краще за допомогою кухонного комбайна). Форму для запікання змащуємо масло і викладаємо шарами кільця картоплі. Вершки змішуємо зі спеціями, перцем, мускатним горіхом. Запікаємо за температури 170 ℃, 30 хв (до готовності картоплі).
НАГЕТСИ
ІНГРЕДІЄНТИ
- куряче філе – 2 половинки
- яйця – 2-3шт
- борошно для паніровки
- панірувальні сухарі
- сир – 150 г
- пармезан – 50 г
- спеції, перець
ПРИГОТУВАННЯ
Куряче філе нарізаємо, як для нагетсів. Готуємо три тарілки для панірування. У першій тарілці збиваємо яйця до однорідності, додаємо спеції, перець. У другу тарілку насипаємо борошно для початку 2 ст.л. У третю тарілку панірувальні сухарі + сири (все це перебите в чаші блендеру). Беремо шматок курки, спочатку занурюємо в борошно, потім в яйце, потім у панірування з сиру. Викладаємо все на деко з пергаментом і випікаємо 190 ℃ 20 -25 хв.
ПАСТА З МІТБОЛАМИ У ТОМАТНОМУ СОУСІ
ІНГРЕДІЄНТИ
- куряче філе – 1 шт
- яйце – 1 шт
- сир твердий – 100 г
- зелень
- цибуля – 1 шт
- часник
- паста
- томат
ПРИГОТУВАННЯ
З курячого філе робимо фарш, додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції. Формуємо невеличкі круглі котлетки та обсмажуємо зі всіх сторін.
До готових котлеток в каструлю викладаємо пасту, заливаємо томатом (розведеним водою 1/3), накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності пасти. Періодично помішуємо, щоб паста не злипалася. Якщо рідина закінчується, а паста не готова, трішки додаємо воду. За 2 хв до готовності посипаємо пасту сиром і зеленню з часником. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
3 рецепти найсмачніших осінніх рулетів від луцької фуд-блогерки
Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька
Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки
Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times
Борщ із грушею та авокадо в вінегреті: пісні страви від Євгена Клопотенка