Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки

Впевнені, що у вас іноді виникає натхнення приготувати щось смачненьке, але водночас не витрачати на це багато часу. SPACE mag. спільно з луцькою фуд-блогеркою Тетяною Троян підготували для вас смачні та легкі у виконанні рецепти десертів, які сподобаються усім.

 

БЕЛЬГІЙСЬКІ ВАФЛІ

Одні з моїх найулюбленіших вафель! Солодкі, з хрусткою скоринкою, на смак дуже схожі на ті самі бельгійські вафлі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • молоко – 100 мл
  • дріжджі свіжі – 10 г
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 250-300 г
  • ваніль
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 50 г

ПРИГОТУВАННЯ

У тепле молоко додаємо дріжджі, вимішуємо і додаємо цукор, ваніль, яйце і підсипаємо борошно. Вимішуємо тісто, додаємо в нього масло кімнатної температури і добре перемішуємо. Готове тісто залишаємо в теплому місяці на 1 годуну, щоб воно піднялося. Столовою ложкою викладаємо кульки тіста в вафельницю і випікаємо 4-5 хв.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки

 

СИРНА ЗАПІКАНКА З ІНЖИРОМ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • творог – 400 г
  • яйця – 3 шт
  • вершки – 100 мл
  • цукор – 3 ст.л
  • кукурудзяне борошно/крохмаль – 3 ст.л
  • ваніль

 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:

  • вершкове масло – 200 г
  • какао – 40 г
  • цукор – 2 ст.л
  • борошно – 250-350 г
  • інжир – 5-6 шт

ПРИГОТУВАННЯ

Холодне вершкове масло подрібнюємо на маленькі кубики, насипаємо цукор, какао і додаємо борошно, вимішуючи тісто до консистенції крихти. Залишаємо тісто в холодильнику.

Для начинки: творог, цукор, вершки, ваніль, кукурудзяне борошно/крохмаль перебиваємо блендером до однорідної консистенції. У форму для випічки викладаємо половину тіста, виливаємо начинку, посипаємо залишками тіста.

Поверх запіканки викладаємо кільцями порізаний інжир. Випікаємо при 170 градусах,  35-45 хв.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зелених тонах: весняні рецепти від фуд-блогерки

У зелених тонах: весняні рецепти від фуд-блогерки

БАНАНОВІ ВАФЛІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно – 120 г
  • банан – 255 г
  • цукор – 2 ст.л
  • розпушувач – 1 ч.л
  • яйце – 2 шт
  • олія – 75 г

ПРИГОТУВАННЯ

Банан виделкою перетираємо в пюре. Додаємо яйце, олію і цукор та вимішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем і додаємо до рідких інгредієнтів. Все вимішуємо до однорідної консистенції та смажимо у вафельниці.

 

 

 

 

INSTAGRAM: @tetyana_troyan

 

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька

Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times

Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки

Сезон кавунів та дині: найсмачніші рецепти

Батони та чиабати: як приготувати хрусткий хліб удома

Сніданок вихідного дня: кокосові французькі тости з яблуками та горіхами пекан

Піца з грибами та пармезаном за 20 хв

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР