На вихідних у нас з’являється більше часу для того, аби потішити себе і рідних смачним сніданком, який не потрібно робити нашвидкуруч. Спільно з луцьким фуд-блогером Владиславом Кушнарьовим підготували для вас добірку рецептів сніданків, які смакуватимуть кожному і ви неодмінно захочете приготувати їх ще раз.
КРУАСАН З КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ АБРИКОСАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- круасан – 1 шт;
- абрикоси – 150 г;
- цукор – 50 г;
- бренді, вино – 50 г;
- сир кисломолочний – 100 г;
- згущене молоко – 25 г;
- горішки – 15 г;
- цитрусова цедра;
- м’ята.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Розрізаємо круасан. Підсушуємо на сухій гарячій сковорідці.
- На сковорідку висипаємо цукор, кладемо половинки абрикосів і карамелізуємо їх із обох сторін. Після цього вливаємо алкоголь у карамелізовані абрикоси і підпалюємо. Фрукти набудуть притаманного аромату, але цей елемент можна пропустити.
- Кисломолочний сир змішуємо зі згущеним молоком і мастимо нижню частину круасана.
- Поверх сирної маси акуратно викладаємо карамелізовані абрикоси, посипаємо горішками, натираємо цедру і прикрашаємо листочками м’яти.
БАНАНОВІ ТОФНИКИ З АҐРУСОМ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- тофу без додатків – 200 г;
- банан – 1 шт;
- рисове борошно – 70 г;
- ванільний цукор – дрібка;
- аґрус – 200 г;
ПРИГОТУВАННЯ:
- Перебиваємо банан і тофу до однорідності.
- Додаємо борошно, ванільний цукор і ретельно перемішуємо.
- Формуємо кульки і надаємо форму сирників. Не забуваємо обкатувати кульки в борошні.
- Обсмажуємо тофники з обох сторін до золотистої скоринки під кришкою.
- Аґрус чистимо і залишаємо лише рідку начинку. Поливаємо нею тофники. Аґрус надасть страві приємної кислинки.
ХРУМКІ КАБАЧКОВІ ОЛАДКИ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- кабачок – 100 г;
- зерна кукурудзи – 25 г;
- борошно – 15 г;
- кускус – 50 г;
- фета – 15 г;
- базилік – дрібка;
- м’ята – дрібка;
- яйце – 1 шт;
- грецький йогурт – 100 г;
- лимон – 25 г;
- сіль – дрібка;
- цукор – дрібка;
- зелень.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Натираємо кабачок на тертці (як моркву по-корейськи). Додаємо борошно, кукурудзу, запарений холодний кускус, яйце, дрібно нарізану м’яту і базилік, сіль.
- Вимішуємо все до однорідної маси.
- На сковорідку, з попередньо нагрітою олією, через кільце викладаємо нашу масу і формуємо оладки.
- Смажимо до золотистості з обох сторін. Викладаємо на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.
- Йогурт, сік лимона і цукор вимішуємо. Соус готовий.
- Викладаємо оладки одна на одну, поливаємо зверху йогуртовим соусом, прикрашаємо зеленню і викладаємо фету.
ШВИДКИЙ БУТЕРБРОД З АВОКАДО
ІНГРЕДІЄНТИ:
- хліб житній – скибка;
- авокадо;
- в’ялені фініки – 75 г;
- лимон.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Скибку житнього свіжого хліба підсмажити на сухій гарячій сковорідці.
- М’яке авокадо і відділені від кісточки фініки перебиваємо в ступці, щоб інгредієнти змішались.
- На хліб викладаємо авокадо-фінікову масу і поливаємо лимонним соком.
ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ ІЗ СЕЗОННИМИ ЯГОДАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- сир кисломолочний – 300 г;
- яйце – 1 шт;
- цукор – 50 г;
- борошно – 100 г;
- ягоди (чорниці, лохина, порічки, смородина, малина, полуниця, ожина) – 100 г;
- сметана – 100 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Сир перетерти через сито, щоб не було грудочок.
- Перетертий сир, яйце, борошно і цукор вимішуємо до отримання м’якого тіста.
- Формуємо з тіста ковбаску і нарізаємо на шматки. Обкатуємо в борошні кульки і легенько притискаємо виделкою. Тоді кожен лінюх матиме притаманну решітку на собі.
- У киплячу підсолену воду закидаємо сформовані «вареники» і варимо 2 хвилини, після того, як вони спливуть на поверхню.
- В тарілку викладаємо вареники, посипаємо улюбленими ягодами і додаємо сметану за смаком.
INSTAGRAM: @more__ish
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
5 оригінальних рецептів з чорницею
Сезонний напій: заварюємо лавандовий чай
М’ятний та газований: 5 рецептів кавових напоїв для спекотного літа