Картопляний гратен, паста з мітболами та запіканка з лососем: корисні рецепти від луцької фуд-блогерки

Сьогодні ми всі в очікуванні вихідних, приємного відпочинку, теплих прогулянок та смачних страв. А чому б не потішити своїх рідних, близьких та друзів смачними та корисними ставами?

SPACE mag. спільно з луцькою фуд-блогеркою та інста-мамою Тетяною Троян підготували для вас смачні рецепти: запіканку з лососем та броколі, картопляний гратен з нагетсами та пасту з мітболами.

Надихаємось та готуємо разом із SPACE mag. та Тетяною Троян. 

Про те, як приготувати сирну запіканку з інжиром та бананові вафлі, ми розповідали ТУТ.

ЗАПІКАНКА З ЛОСОСЕМ І БРОКОЛІ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • лосось – 300 г
  • броколі – 200 г
  • яйце – 3 шт
  • вершки – 150 мл
  • сир твердий – 100 г
  • сіль, перець, спеції

ПРИГОТУВАННЯ

Лосось нарізаємо квадратиками, додаємо невеликі шматки броколі. В окремій тарілці збиваємо яйця до однорідності, додаємо вершки, тертий сир, сіль, перець, спеції. Яєчну масу заливаємо броколі з рибою, добре вимішуємо.

Форму для запікання змащуємо маслом. Виливаємо туди нашу рідку запіканку. Випікати за температури 170 ℃ приблизно 30 хв.

 

 

 

 

КАРТОПЛЯНИЙ ГРАТЕН

Відома страва французької кухні, надзвичайно ніжна і, що саме головне, швидка у приготуванні та досить бюджетна. А ці курячі нагетси – це фантастика, такої курки ви ще не куштували. М’яке м`ясо курки в хрумкому сирному паніруванні – це любов.

Час на приготування вечері – 25 хв на дві страви, якщо використовувати комбайн для нарізки картоплі. Плюс час для запікання. Бюджет страви – до 150 грн.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • картопля – 5-6 шт
  • вершки – 200 мл
  • мускатний горіх
  • сіль, перець, спеції

ПРИГОТУВАННЯ

Картоплю чистимо, нарізаємо дуже тонкими кругами (краще за допомогою кухонного комбайна). Форму для запікання змащуємо масло і викладаємо шарами кільця картоплі. Вершки змішуємо зі спеціями, перцем, мускатним горіхом. Запікаємо за температури 170 ℃, 30 хв (до готовності картоплі).

 

 

 

НАГЕТСИ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • куряче філе – 2 половинки
  • яйця – 2-3шт
  • борошно для паніровки
  • панірувальні сухарі
  • сир – 150 г
  • пармезан – 50 г
  • спеції, перець

ПРИГОТУВАННЯ

Куряче філе нарізаємо, як для нагетсів. Готуємо три тарілки для панірування. У першій тарілці збиваємо яйця до однорідності, додаємо спеції, перець. У другу тарілку насипаємо борошно  для початку 2 ст.л. У третю тарілку панірувальні сухарі + сири (все це перебите в чаші блендеру). Беремо шматок курки, спочатку занурюємо в борошно, потім в яйце, потім у панірування з сиру. Викладаємо все на деко з пергаментом і випікаємо 190 ℃ 20 -25 хв.

 

ПАСТА З МІТБОЛАМИ У ТОМАТНОМУ СОУСІ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • куряче філе – 1 шт
  • яйце – 1 шт
  • сир твердий – 100 г
  • зелень
  • цибуля – 1 шт
  • часник
  • паста
  • томат

ПРИГОТУВАННЯ

З курячого філе робимо фарш, додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції. Формуємо невеличкі круглі котлетки та обсмажуємо зі всіх сторін.

До готових котлеток в каструлю викладаємо пасту, заливаємо томатом (розведеним водою 1/3), накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності пасти. Періодично помішуємо, щоб паста не злипалася. Якщо рідина закінчується, а паста не готова, трішки додаємо воду. За 2 хв до готовності посипаємо пасту сиром і зеленню з часником. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

 

 

INSTAGRAM: @tetyana_troyan

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

3 рецепти найсмачніших осінніх рулетів від луцької фуд-блогерки

Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька

Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки

Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times

Борщ із грушею та авокадо в вінегреті: пісні страви від Євгена Клопотенка

Батони та чиабати: як приготувати хрусткий хліб удома

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР