На календарі вже осінь, а ви досі не встигли насолодитися усіма смаками літа? Чому б не продовжити собі цю теплу пору завдяки смачним фруктовим десертам, які легко приготувати? Спільно з луцьким фуд-блогером Владиславом Кушнарьовим ми підготували для вас добірку чотирьох рецептів десертів, які повернуть вас у літні дні.
ДИНЯ В МЕДОВО-ЛАВАНДОВІЙ КАРАМЕЛІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- диня – шматок;
- мед – ложка;
- сушена харчова лаванда – дрібка.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Розрізаємо диню.
- Обсмажуємо на мангалі або сковорідці-гриль по 6-8 хвилин з кожного боку. До характерної решітки.
- Прогріваємо мед із лавандою на плиті. Сироп готовий.
- Поливаємо обсмажену диню сиропом. Гарно смакує з кулькою ванільного морозива.
П’ЯНІ ПЕРСИКИ НА ГРИЛІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- персики – 3 шт;
- бренді (у мене горіховий) – 100 г;
- морозиво – кулька;
- печиво пісочне – 50 г.
- Змащуємо гриль маслом. Кладемо половинки персиків внутрішньою стороною вниз і обсмажуємо 7 хвилин на грилі.
- Перевертаємо персики і поливаємо алкоголем. Він випарується і вигорить, але надасть фруктам приємного смаку.
- Дрібно кришимо печиво, щоб була структура піску.
- На тарілку викладаємо теплі персики, зверху – кульку улюбленого морозива і посипаємо крихтою з печива.
ПРЯНА ГРУША
ІНГРЕДІЄНТИ:
- груша (обов’язково твердий сорт) – 1 шт;
- вино червоне або біле;
- бодян – 3 зірочки;
- кориця – паличка;
- цукор – 50 г;
- бельгійська вафля – 1 шт;
- морозиво – кулька.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Очищуємо грушу і залишаємо хвостик. Кладемо у каструлю з вином, спеціями і цукром. Варимо, поки груша не насититься ароматами і не стане м’якою. Але важливо не переварити.
- Грушу дістаємо з відвару, а рідину випарюємо до консистенції соусу.
- Викладаємо на тарілку бельгійську вафлю, а поруч грушу, политу соусом і морозиво.
МОРОЗИВО ЗІ СЛИВ
ІНГРЕДІЄНТИ:
сливи – 200 г;
цукор – 50 г;
йогурт густий – 100 г.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Відділяємо кісточку у слив. Варимо у власному сиропі з додаванням цукру і трішки води.
- Перетираємо варені сливи через сито.
- Нарізаємо одну свіжу сливу дрібним кубиком і додаємо у перетерту масу.
- Легенько приварюємо і даємо повністю остигнути.
- Сливову масу вимішуємо із йогуртом.
- Масу заливаємо у форми для морозива або пластиковий бокс і даємо застигнути.
INSTAGRAM: @more__ish
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
4 оригінальні рецепти з лисичками від луцького фуд-блогера
5 рецептів сніданків вихідного дня від луцького фуд-блогера
5 оригінальних рецептів з чорницею
Сезонний напій: заварюємо лавандовий чай
Чайне питання: як правильно заварювати чай