4 оригінальні гарячі напої за рецептами Дарії Цвєк

Опалювальний сезон тільки розпочинається, бабине літо вже минуло і в наших домівках ще недостатньо тепло. Тому аби зігріти себе і близьких, радимо приготувати запашні гарячі напої за рецептами легендарної галицької господині Дарії Цвєк. З такими смачними напоями вам буде комфортно навіть у найтемніші часи, тому не зволікайте і експериментуйте!

КАВА З КАКАО І СМЕТАНОЮ

Інгредієнти:

  • половина горнятка звареної кави;
  • половина горнятка какао, звареного на молоці;
  • ложка сметани; цукор за смаком.

Спосіб приготування

Розмішати і залити половиною склянки води 30 г какао і 40 г цукру, підігріти, до суміші залити літр молока і варити ще кілька хвилин. До какао можна додати 2-3 жовтки, розтерті з 2-3 столовими ложками цукру.

 

УЗВАР ІЗ СУШЕНИХ ФРУКТІВ

Інгредієнти:

  • 500 г сушених фруктів (яблука, груші, сливи, персики, абрикоси);
  • цукор за смаком;
  • цитринова шкірка;
  • гвоздика.

Спосіб приготування

Фрукти переберіть, кілька разів добре помийте теплою водою, залийте окропом (2 л) і залишіть на ніч, щоб набухли. Тоді залийте перевареною водою і варіть, доки фрукти не стануть м’якими, додавши до смаку цукор, шкірку з цитрини або помаранчі, одну гвоздичку. Вар злийте у скляний глечик і досолодіть до смаку, а фрукти викладіть у салатницю і полийте розтопленим медом.

 

НАПІЙ ІЗ ШИПШИНИ І МЕДУ

Інгредієнти:

  • 250 г шипшини;
  • 3 склянки води;
  • 4 ложки меду.

Спосіб приготування

Плоди шипшини перебрати, помити, залити кип’яченою водою і поставити на малий вогонь (не кип’ятити), поки не напаряться. Тоді напій перецідити, додати за смаком мед і ще гарячий чай налити до маленьких склянок.

 

НАПІЙ «НОВОРІЧНИЙ»

Інгредієнти:

  • 6 ложечок соку смородини;
  • 1 л яблучного соку;
  • пляшка білого сухого вина або виноградного соку;
  • вишні з компоту чи конфітюру;
  • цитрина;
  • цукор-рафінад;
  • кубики льоду;
  • 1 ложечка коньяку або спирту.

Спосіб приготування

До високих склянок вкинути по два кубики льоду, 2-3 вишні з компоту або конфітюру, влити по одній ложечці соку з смородини. Заповнити склянки до половини вином або виноградним соком, тоді – охолодженим соком з яблук. Зверху покласти скибку цитрини, а на ньому  – цукор, скроплений коньяком або спиртом, і запалити. Погасити світло в кімнаті і подати.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Сезонний напій: заварюємо лавандовий чай

Чайне питання: як правильно заварювати чай

Тваринне чи рослинне: з яким молоком краще пити каву

Які напої обрати для домашнього бару, – розповідає сомельє

Гід українськими винами: напої, які варто скуштувати

 

 

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
DiaDia_DenimDrop_Campaign11
 кулонів Moments (1)
EmptyName 70
bzqOfaWH7lafLruLlgg6o8zi11111111111
Merezhyvni red5
_MG_1976
_MG_9191 (3)j
How to sleep (6)1111111111
chernobyl-by-craig-mazinv
LE CHARMIE