Осінь – ідеальний час для затишних чаювань з ароматною випічкою. Тільки уявіть запахи і смаки прянощів, інжиру, яблук, гарбуза – вони точно зігріють душу, поліпшать настрій і прикрасять навіть дуже похмурий день. Луцька фуд-блогерка Тетяна Троян поділилась рецептами осінніх рулетів, які точно потрібно приготувати та потішити своїх близьких.
ГАРБУЗОВИЙ РУЛЕТ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 1 ст
- борошно – 1 ст
- розпушувач – 1 ч. л
- гарбуз – 300 г
- банан – 2 шт.
- творог – 400 г
- сметана – 3 ст. л
- масло вершкове – 100 г
- цукор – 4 ст. л
ПРИГОТУВАННЯ:
Гарбуз чистимо, запікаємо до готовності. Перебиваємо блендером в пюре.
Для бісквіта збиваємо яйця з цукром в пухку масу, поки яйця не змінять колір. Додаємо борошно, розпушувач та гарбузове пюре. Виливаємо на пергамент, рівно розподіляємо в форму прямокутника. Випікаємо за температури 180°C 20-25 хв до готовності бісквіту. Готовий, гарячий бісквіт зрізаємо з пергаменту, але залишаємо на ньому. Закручуємо в рулет і даємо охолонути.
Для крему перебиваємо блендером сир, цукор, сметану і м’яке вершкове масло.
На бісквіт викладаємо сирковий крем. На край з якого будемо починати закручувати рулет викладаємо в довжину банан і закручуємо рулет.
БІСКВІТНИЙ РУЛЕТ З КАРАМЕЛІЗОВАНОЮ ГРУШОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ
Для бісквіту:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 1 склянки
- борошно – 1,5 склянки
- розпушувач – 0,5 ч. л.
Для крему:
- сиркова маса – 400 г
- груші – 0,5 кг
- цукор – 3 ст. л
- вершкове масло – 1 ст. л
ПРИГОТУВАННЯ
Яйця збиваємо з цукром в пишну піну білого кольору. Додаємо борошно і розпушувач і вимішуємо.
Пергамент змащуємо олією і виливаємо тісто. Розрівнюємо лопаткою і надаємо йому прямокутної форми, товщиною 0,5 см.
Випікаємо за температури 170°C 20-25 хв.
Для начинки з груш: розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло і подрібнені на маленькі кубики груші. Накриваємо кришкою, тушкуємо 20-30 хв, періодично помішуючи.
Як тільки корж буде готовий, його потрібно гарячим обережно зрізати з пергаменту та залишити на ньому. Потім відразу крутити рулет і залишити охолонути.
Коли корж охолоне, його потрібно розкрутити та змастити кремом, викласти начинку з груші й закрутити в рулет. Залишити в холодильнику на декілька годин.
РУЛЕТ «ПРАЗЬКИЙ»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 150 г
- молоко – 100 мл
- олія – 80 мл
- розпушувач – 1 ч. л
- борошно – 160 г
- какао – 20 г
- сіль – 3 г
- масло вершкове – 200 г
- згущене молоко (біле) – 150 мл
- какао – 4 ст. л
ПРИГОТУВАННЯ:
Збиваємо яйця до пишної піни, а потім додаємо до маси цукор і продовжуємо збивати протягом 5 хвилин. Змішуємо борошно, сіль, какао і розпушувач. Нагріваємо молоко і додаємо олію. До збитих яєць додаємо, молоко, олію і сухі інгредієнти. Все ретельно вимішуємо.
На деко застилаємо пергамент, трішки змащуємо олією і виливаємо тісто. Розрівнюємо лопаткою і надаємо йому прямокутної форми. Випікаємо за температури 170°C 20-30 хв.
Дістаємо корж, обережно ножем зрізаємо з пергаменту, але залишаємо на ньому. Поверх спеченого бісквіту кладемо кухонний рушник і закручуємо в рулет ще гарячим (виходить пергамент, поверх нього бісквіт, рушник). Даємо охолонути.
Для крему збиваємо м’яке масло, згущене молоко і какао.
Розкручуємо наш бісквіт, виймаємо пергамент і бісквіт. Починаючи з середини змащуємо кремом. Якщо бісквіт десь тріснув, нічого старшого, все легко виправити за допомогою крему.
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки
Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки
Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька
Як правильно обрати вино у подарунок: корисні поради від сомельє
Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times