Порада сомельє: як обрати безалкогольне вино у гіпермаркеті «Там Там Сімейні традиції»

Безалкогольне вино – світовий тренд, який набирає обертів. Серед шанувальників та поціновувачів такого напою – люди, які шукають альтернативу, не хочуть або ж не можуть вживати алкоголь, проте цінують культуру вина. Сомельє гіпермаркету «Там Там Сімейні традиції» Дмитро Жук розповів, що таке безалкогольне вино, чим воно відрізняється від класичного та створив підбірку найкращих безалкогольних вин, які вам точно варто спробувати.

Нагадуємо, що гіпермаркет «Там Там Сімейні традиції» спільно з луцькою блогеркою Леркою Цукеркою розігрує продуктовий кошик. Переможець отримає набір корисних, вишуканих та ексклюзивних продуктів на суму 2 тисячі гривень, зокрема і безалкогольне вино з нашої підбірки.

Детальну інформацію про розіграш можна прочитати ТУТ.

ЩО ТАКЕ БЕЗАЛКОГОЛЬНЕ ВИНО?

Безалкогольне вино – це вино, яке відрізняється від звичайного тільки низьким рівнем алкоголю, – до 0,5%. Його роблять з винограду за традиційною технологією, але перед розливом в пляшки очищають від природного спирту.

СПОСОБИ ДЕАЛКОГОЛІЗАЦІЇ

Під час виробництва власне вина після пресування ягід запускається бродіння. Дріжджі переробляють цукор, що міститься в соку, рівень алкоголю доходить до 13-15%, а бродіння зупиняється. Вино фільтрують і стабілізують. Далі нам необхідно відокремити алкоголь. Тут є три основні способи «деалкоголізації» вина.

  1. Пастеризація – нагрівання до 80°С. За такої температури випаровується етанол. Але разом із ним і загонова частка винних ароматів. Смак вина погіршується, водночас і його якість. Це найбюджетніший і одночасно найрадикальніший спосіб деалкоголізації. Його не використовують винороби, які цінують свою репутацію.
  2. Зворотний осмос – фільтрація молекул спирту крізь найменшу мембрану. Вино не нагрівають, але й повністю зберегти його властивості не можуть. Під час фільтрації частина ароматичних молекул випаровується. Через великі витрати часу і дорогого устаткування цим методом користуються деякі виробники.
  3. Вакуумна дистиляція – це м’яка пастеризація, під час якої алкоголь дуже швидко випаровують у вакуумі за температури 27°С. В таких умовах якість вина не страждає, тому деалкоголізація в більшості винних господарств відбувається саме так.

ПІДБІРКА БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ ВИН

 

ВИНО ІГРИСТЕ CODORNIU ZERO, ІСПАНІЯ (БІЛЕ СУХЕ)

Регіон: Каталонія, Іспанія.

Виноград: Айрен.

Легке ігристе вино з рівнем алкоголю менше, аніж 0,5%, яке демонструє ніжний букет з тонами солодких тропічних фруктів, яблук і цитрусових. Смак приємний, стійкий, середньої насиченості, з м’якою фруктовою основою, в якій домінують присмаки зелених яблук. В ароматі розкриваються ноти солодких тропічних фруктів, яблук і білих квітів.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИНО DR.ZENZEN RIESLING, НІМЕЧЧИНА (БІЛЕ НАПІВСОЛОДКЕ)

Регіон: Німеччина, Рейнхессен.

Виноград: Рислінг.

Елегантне біле сухе вино для тих, хто не може вживати алкогольні напої. Смак збалансований, свіжий, гармонійний, переважають тони персика, лимона і ванілі. Яскравий фруктовий аромат не залишить вас байдужими.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИНО TORRES NATUREO SYRAH-CABARET SAUVIGNON, ІСПАНІЯ (РОЖЕВЕ НАПІВСОЛОДКЕ)

Регіон: Каталонія, Іспанія.

Виноград: Шираз, Каберне Савіньйон.

Вино характеризується інтенсивним і блискучим вишнево-червоним кольором. В ароматі ви почуєте ноти червоних лісових ягід. Сомельє рекомендує вживати вино до легких закусок, овочевих страв та як аперитив.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИНО DR.ZENZEN DORNFELDER, НІМЕЧЧИНА (ЧЕРВОНЕ НАПІВСОЛОДКЕ)

Регіон: Німеччина, Рейнхессен.

Виноград: Дорнфельдер.

Це безалкогольне вино володіє ідеальним балансом солодкості, кислотності й фруктовості. Виготовлене з винограду, вирощеного в регіоні Рейнхессен, це вино зберегло всі сортові характеристики Дорнфельдер, попри відсутність алкоголю. Яскравий аромат вина наповнений солодкими фруктовими та легкими пряними відтінками. Смак вина виразний, з приємними фруктовими відтінками та збалансованою солодкістю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИНО TORRES NATUREO GARNACHA-SYRAH, ІСПАНІЯ (ЧЕРВОНЕ НАПІВСОЛОДКЕ)

Регіон: Іспанія, Каталонія.

Виноград: Шираз, Гарнача.

Якісне червоне безалкогольне вино з винятковим фруктовим ароматом.  Воно є першим деалкоголізованим вином в Іспанії. Сорт Шираз дарує для цього вина об’ємний сміливий смак із великою кількістю танінів та інтенсивним післясмаком.

Беріть участь у розіграші від гіпермаркету «Там Там Сімейні традиції», вигравайте продуктовий кошик та вживайте свідомо.

 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM: @tam_tam_lutsk

FACEBOOK: Там Там

VIBER: Там-Там Клуб

TELEGRAM: Там-Там Клуб

 

 

 

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ: 

Сангрія, Апероль Шприц чи Беліні: які літні койтейлі приготувати на основі вина

Вино від Снуп Дога та Олега Скрипки: хто з зірок має власний бренд вина

П’янкий винний вечір: фільми про вино, які має подивитися кожен

Гіпермаркет «Там Там Сімейні традиції» розігрує продуктовий кошик спільно з Леркою Цукеркою

Усе про Coravin: як налити вино, не відкорковуючи пляшку?

Невинний тренд: скільки алкоголю і калорій у безалкогольному вині

Як правильно обрати вино у подарунок: корисні поради від сомельє

Мова вина: словник винних термінів від сомельє

Як правильно дегустувати вино: розповідає сомельє

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР