Попереду вихідні, а ви не знаєте, якими смаколиками потішити рідних та друзів? Луцька фуд-блогерка Тетяна Троян на своїй сторінці в Instagram ділиться рецептами різноманітних страв, зокрема й десертів, які добре знайомі нам із дитинства.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Картопляний гратен, паста з мітболами та запіканка з лососем: корисні рецепти від луцької фуд-блогерки
ТРУБОЧКА З КРЕМОМ
ІНГРЕДІЄНТИ
- тісто листкове бездріжджове – 500 г
- білок – 3 шт.
- цукор – 100 г
- вода – 50 г
- сіль
- цукрова пудра
ПРИГОТУВАННЯ
Листове тісто нарізаємо на смужки, тоненько розкочуємо тісто та формуємо трубочки за допомогою спеціальних конусних форм (такі ви можете зробити з фольги).
Змащуємо трубочки жовтком і відправляємо в духовку на 200°C приблизно на 10-15 хв.
Для крему потрібно зварити карамель. Цукор із водою доводимо до кипіння і варимо, поки карамель не почне змінювати колір і згущуватися (це приблизно 120°C).
Поки карамель вариться, збиваємо білки з дрібкою солі до твердих піків. Не перестаючи збивати, наливаємо повільно киплячу карамель. Крем відразу стає блискучим та набуває красивої текстури. Начиняємо трубочки, посипаємо їх цукровою пудрою і насолоджуємося смаком дитинства.
ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З РІДКОЮ НАЧИНКОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ
- вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 100 г
- какао – 40 г
- борошно – 140 г
- розпушувач
- шоколадна паста
ПРИГОТУВАННЯ
М’яке вершкове масло збиваємо з цукром в пишну масу, додаємо яйце і продовжуємо збивати до однорідності.
Додаємо сухі інгредієнти та вимішуємо м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
З тіста формуємо кульки, розминаємо руками, щоб утворилась кишенька. Викладаємо туди начинку. У мене це шоколадно-горіхова паста. Ви ж можете покласти шматочок шоколаду або зробити без начинки.
Випікаємо печиво за температури 160°C 15-20 хвилин.
ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- масло вершкове – 50 г
- сметана – 1 ст.л
- борошно – 80 г
- розпушувач
- сіль
Для начинки:
- яблука
- сметана – 100 г
- цукор – 70 г
- борошно – 1 ст.л
- яйце – 1 шт
- ваніль
- мигдальні пластівці
ПРИГОТУВАННЯ
Готуємо тісто: розтоплюємо вершкове масло, додаємо сметану, борошно, розпушувач і сіль. Вимішуємо м’яке тісто і залишаємо його в холодильнику на 10-15 хв.
Для начинки змішуємо сметану, яйце, цукор, ложку борошна і ваніль.
У форму для випічки викладаємо тісто на дно і по боках. Поверх викладаємо тонко порізані яблучка, виливаємо крем і посипаємо мигдальними пластівцями.
Випікаємо в духовці за температури 170°C 25-30 хвилин.
INSTAGRAM: @tetyana_troyan
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
3 рецепти найсмачніших осінніх рулетів від луцької фуд-блогерки
Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки
Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки
Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька
Зігрій мене: рецепти глінтвейну з ромом, кавою і лавандою
Кокосові, вівсяні та лляні: 5 рецептів млинців на Масляну