Guilty pleasure: нестандартні тандеми вина та фаст-фуду

У гастрономічному світі навіть найдивніші поєднання продуктів знаходять своїх поціновувачів, тому ми підготували для вас перелік нетривіальних тандемів вина та фастфуду, які вам захочеться спробувати вже сьогодні! Влаштовуйте гастрономічне свято своїм смаковим рецепторам разом зі Space mag.

ПОПКОРН ТА ШАРДОНЕ

Смак шардоне складний, оскільки він має відтінки та півтони. Через це вино вимагає ретельного підходу до гастрономічних партнерів, які його супроводжують. Краще якщо це будуть такі ж яскраві, але все ж таки лаконічні за смаковими відчуттями продукти. Класичний попкорн саме з таких. Його різкий солоний смак відмінно відтінятиме горіхові ноти шардоне, а маслянистість пом’якшить кислоту, властиву цьому сорту. Фруктова нотка також не загубиться у кукурудзі.

ЧИПСИ ТА ПІНО-НУАР

Насправді піно-нуар створений для того, щоб смакувати його з чимось хімічно яскравим і сильним за смаком, як чипси. Ягідний, землистий, але не сильно виражений аромат та смак вина ідеально розкривається на тлі агресивних продуктів. Зате в тандемі з пряними та яскравими чипсами напій стає трохи солодким, помірно кислим і трохи лісовим.

КАРТОПЛЯ ФРІ ТА ШАМПАНСЬКЕ

Що ж, треба визнати, що картопля фрі та шампанське встигли стати класикою жанру. Ігристі вина легко поєднати зі смаженими та жирними стравами. Грайливі бульбашки врівноважує маслянистий смак, відтак напій здається м’якшим і гармонійним. Картопля фрі, сіль і насолода самого коренеплоду ідеально дружать із грою шампанського.

ПОРТВЕЙН І ГІРКИЙ ШОКОЛАД

Терпкий портвейн і гіркий шоколад – банальна, але яскрава пара. Обидва компоненти солодкі, гармонійні, тому такі смаки просто не можуть не потоваришувати. Тільки не додавайте до цього тандему фрукти. Вони розбавлять фортецю поєднання та розмиють смаки.

МЕРЛО ТА ПІЦА

М’який та затишний смак напою не зобов’язує ні до чого. Його можна поєднувати з усім або з нічим, адже відсутність різких нот надає цьому вину універсальність. Папероні, чотири сири, морська чи гавайська піца – одна з них гармонійно впишеться до тандему.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Вино та морепродукти: вивчаємо мистецтво фудпейрингу разом із гіпермаркетом «Там Там Сімейні Традиції» та луцькою ведучою Наталкою Войтович

IT’S WINE O’CLOCK: як обрати вино та як смакувати?

Порада сомельє: як обрати безалкогольне вино у гіпермаркеті «Там Там Сімейні традиції»

Вино від Снуп Дога та Олега Скрипки: хто з зірок має власний бренд вина

П’янкий винний вечір: фільми про вино, які має подивитися кожен

Усе про Coravin: як налити вино, не відкорковуючи пляшку?

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР