Впевнені, що у вас іноді виникає натхнення приготувати щось смачненьке, але водночас не витрачати на це багато часу. SPACE mag. спільно з луцькою фуд-блогеркою Тетяною Троян підготували для вас смачні та легкі у виконанні рецепти десертів, які сподобаються усім.
БЕЛЬГІЙСЬКІ ВАФЛІ
Одні з моїх найулюбленіших вафель! Солодкі, з хрусткою скоринкою, на смак дуже схожі на ті самі бельгійські вафлі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- молоко – 100 мл
- дріжджі свіжі – 10 г
- яйце – 1 шт
- борошно – 250-300 г
- ваніль
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 50 г
ПРИГОТУВАННЯ
У тепле молоко додаємо дріжджі, вимішуємо і додаємо цукор, ваніль, яйце і підсипаємо борошно. Вимішуємо тісто, додаємо в нього масло кімнатної температури і добре перемішуємо. Готове тісто залишаємо в теплому місяці на 1 годуну, щоб воно піднялося. Столовою ложкою викладаємо кульки тіста в вафельницю і випікаємо 4-5 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки
СИРНА ЗАПІКАНКА З ІНЖИРОМ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:
- творог – 400 г
- яйця – 3 шт
- вершки – 100 мл
- цукор – 3 ст.л
- кукурудзяне борошно/крохмаль – 3 ст.л
- ваніль
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:
- вершкове масло – 200 г
- какао – 40 г
- цукор – 2 ст.л
- борошно – 250-350 г
- інжир – 5-6 шт
ПРИГОТУВАННЯ
Холодне вершкове масло подрібнюємо на маленькі кубики, насипаємо цукор, какао і додаємо борошно, вимішуючи тісто до консистенції крихти. Залишаємо тісто в холодильнику.
Для начинки: творог, цукор, вершки, ваніль, кукурудзяне борошно/крохмаль перебиваємо блендером до однорідної консистенції. У форму для випічки викладаємо половину тіста, виливаємо начинку, посипаємо залишками тіста.
Поверх запіканки викладаємо кільцями порізаний інжир. Випікаємо при 170 градусах, 35-45 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зелених тонах: весняні рецепти від фуд-блогерки
БАНАНОВІ ВАФЛІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно – 120 г
- банан – 255 г
- цукор – 2 ст.л
- розпушувач – 1 ч.л
- яйце – 2 шт
- олія – 75 г
ПРИГОТУВАННЯ
Банан виделкою перетираємо в пюре. Додаємо яйце, олію і цукор та вимішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем і додаємо до рідких інгредієнтів. Все вимішуємо до однорідної консистенції та смажимо у вафельниці.
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька
Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times
Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки
Сезон кавунів та дині: найсмачніші рецепти
Батони та чиабати: як приготувати хрусткий хліб удома
Сніданок вихідного дня: кокосові французькі тости з яблуками та горіхами пекан